Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Meeste mais al verhandeld

De snijmaisoogst is in volle gang. Mais voor de verkoop is grotendeels al verkocht. Mais die nog te koop is, ligt vaak ver weg en is van slechtere kwaliteit. Prijzen voor goede mais, liggen tussen de €1.000 en €1.500 per ha. Prijzen van verse mais liggen tussen de €40 (Noord) en €45 (Zuid) per ton.
In het Noorden lijkt het aanbod van mais voldoende te zijn. Boeren hebben hier al ruim voldoende graskuil. Extra mais aankopen is daarom vaak onnodig. In het Zuiden is het aanbod krapper als gevolg van bladschimmel.
Mais voor verkoop is vaak een dubbeldoelras. Hier speelt het weer en bladschimmel een rol. Voor korrelmais zijn nog zonnig weer en koude nachten nodig. Als de afrijping te lang duurt, kan het beter als snijmais aangeboden worden. Bladschimmel zet de afrijping helemaal stil, waardoor het zo snel mogelijk geoogst moet worden.
Perspulp is tijdens de maisoogst uitverkocht. De oogstverwachting van bieten is opnieuw naar beneden bijgesteld. Het aanbod van perspulp blijft ook na de maisoogst krap.

Wieja Heida

Eén reactie

  • no-profile-image

    albert van Burgsteden

    Regelmatig moet ik schades uitrekenen. Daarvoor is de statistiek van kvem belangrijk. Heeft u deze ook op een wijze voor mij inzichtelijk over een tijdsverloop van de afgelopen drie jaren ?

    grtn en dank
    albert van burgsteden

Of registreer je om te kunnen reageren.