Rundveehouderij

Achtergrond

Druk op prijs blank kalfvlees groter

De prijs voor blank kalfsvlees daalde afgelopen week met 3 cent naar gemiddeld €5,83 per kg. De prijs ligt hiermee nog steeds meer dan de helft hoger dan vorig jaar rond deze tijd.
Zoals bekend ligt de prijs momenteel op een hoog niveau door de gecreëerde krapte van de sector zelf. Door de hoge prijzen neemt echter de vraag vanuit het buitenland ook af. Daarnaast speelt de concurrentie met het wildseizoen nog een rol. Zeker nu kalfsvlees relatief duur is, is wild alleen maar meer gewild.
Donderdag 1 november is de christelijke feestdag Allerheiligen. In onder meer Frankrijk, Duitsland en Italië is dit een vrije dag, dus een slachtdag minder. Dit kan een negatief effect hebben op de prijzen, maar vaak valt dit mee. Als er al prijsdalingen plaatsvinden, zullen dit zeker geen grote zijn. Bovendien wordt de komende tijd een toenemende schaarste aan kalfsvlees verwacht in het buitenland.
Bij de rosés maken slachterijen onderling elkaar het leven nog steeds zuur. Dit gaat ook ten koste van de resultaten. Het aanbod van rosés is daardoor klein. De verwachting is dat de prijs dus nog verder gaat stijgen.

Prognose

Prijs blank onder druk, prijsstijging rosé mogelijk.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.