Rundveehouderij

Achtergrond

Daling door toename aanbod slachtkoeien

De NBHV-notering voor P- en O-kwaliteit daalden vorige week allebei met een stuiver. De overige kwaliteiten bleven stabiel.
Reden voor de gedaalde notering is het goedkopere aanbod vanuit het buiteland. Ook lijkt hier en daar in Nederland het aanbod iets te zijn toegenomen. Waarschijnlijk zijn dit de dieren van de weiderij.
Door de onverwachte toename van het aanbod blijft een prijsstijging nu ook uit. Het achtervlees verkoopt nog steeds slecht. Waar nodig worden voorraden opgebouwd. Deze kunnen met de kerstdagen van pas komen. De verkoop van achtervlees verloopt voor deze tijd van het jaar redelijk.
Slachterijen houden elkaar nu goed in de gaten. Als zij de enige zijn die de prijzen laten zakken, zal dit ten koste van hun aanvoer gaan, welke al aan de krappe kant is.

Prognose

Onder druk.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.