Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

KU Leuven onderzoekt geslachtsbepaling in het ei

Katholieke Universiteit Leuven doet onderzoek naar de geslachtsbepaling van het kippenembryo in het broedei.

Dit schrijft het Belgische Landbouwleven. De Vlaamse minister van Dierenwelzijn ondersteunt het onderzoek met € 250.000. De methode berust op het meten van de concentratie vrouwelijk hormoon in vloeistof uit het broedei. Het streven is 100% nauwkeurigheid.

Resluten volgend jaar

De resultaten van het onderzoek worden volgend jaar verwacht. De tussentijdse resultaten gaan de goede richting uit, aldus de minister. Er zijn al enkele methoden voor geslachtsbepaling in het ei operationeel. Deze moeten het doden van eendagshaantjes van legrassen voorkomen.

Eén reactie

  • bankivahoen

    Ben erg benieuwd op welke broeddag zij dit kunnen bepalen. Is daar al iets over vernomen?

Of registreer je om te kunnen reageren.