Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

PvdD wil nu eind aan eendenhouderij

De Partij voor de Dieren (PvdD) vindt de coronacrisis een goed moment om een einde te maken aan de eendenhouderij in Nederland.

De eendenhouderij heeft besloten de productie van eenden voorlopig stil te leggen, omdat er geen vraag meer is naar eendenvlees.

Fractievoorzitter Esther Ouwehand van de PvdD stelt in vragen aan landbouwminister Carola Schouten dat er voorwaarden verbonden kunnen worden aan de financiële compensatie die de eendenhouderij vraagt. “Als u overgaat tot financiële steun, bent u dan bereid hieraan de voorwaarde te verbinden dat de eendensector in Nederland na de coronacrisis niet opnieuw wordt opgebouwd, maar zal worden beëindigd?”

Eendenslachterij heeft geen natuurvergunning

Ouwehand wijst erop dat de enige Nederlandse eendenslachterij, Tomassen Duck-To, niet beschikt over een natuurvergunning. Volgens Ouwehand zou het bedrijf daarover wel moeten beschikken ‘vanwege de door het bedrijf veroorzaakte stikstofdepositie op toch al met stikstof overbelaste Natura 2000-gebieden in de omgeving, zoals de Veluwe’.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • nvanrooij1

  Ik vind de coronacrisis een goed moment om een eind te maken aan de PvdD.
  Gaan ze ook vragen stellen over alle andere industriële bedrijven die geen NB vergunning hebben. Maar dat zal wel niet en daarmee tonen ze aan dat ze overbodig zijn.

 • fietskip

  De PvdD moet zichzelf diep schamen om voorwaarden te stellen aan financiele hulp van de eendensector en nergens anders voorwaarden aan hulp te stellen!
  Daarbij komt dat het niet hebben van een natuurvergunning ook alleen de landbouw aangerekend word. Dit is regelrechte discriminatie. De andere partijen moeten dit aangrijpen om zich openlijk te distantieren van deze partij.

 • hongarije

  Ik vind het ook een goed moment om een eind te maken aan De PvdD!!

 • drikhend

  Is begonnen met de nertsen en stopt met verbieden van koeien melken . Laat ze zich druk maken dat er ic bedden enz. op tijd besteld en geleverd worden . Het is hun als vertegenwoordiger van het volk verplicht om te zorgen dat we goed door de crisis komen met zo weinig mogelijk leed en verlies aan mensen levens . Als zij dit niet als doel hebben moeten ze ook maar stoppen . Maar dan zonder schade vergoeding . Bedrijven mogen ook geen misbruik maken door woeker prijzen te vragen voor hoog nodig materiaal . De politiek mag ook geen misbruik maken van nood situatie van bedrijven en mensen . Natuurlijk horen er regels bij hulp maar het dwingen tot stoppen vindt ik nu ongepast misbruik . Als we zo doorgaan komen we in een maatschappij waar zieke , zwakkere en ouderen de sluitpost worden . Als je geen nut meer voor of past niet in de maatschappij wordt je niet meer geholpen . Zie maar hoe je aan je eind komt . En nu lopen mensen in de gezondheidszorg zich de benen onder de kont uit om mensen te helpen . Petje af voor deze mensen . Maar het lijkt of dat er in de politiek mensen zijn die de mens als een economisch product zien . Het zou een schande zijn als er in het ziekenhuis door te korten beslist moet worden wie wel of niet meer geholpen kan worden door gebrek aan middelen . Welke criteria dan gelden steld de PvD die ook vast ?. Zet de mensen in de gezondheidszorg ook niet met de rug tegen de muur.Deze mensen kunnen we nu zeker niet missen maar de PvD wel .

 • scholtenkip

  met die ester ouwehand gaat het gelukkig met de PvdD ook goed berg afwaarts.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.