Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

Ook niet-NSK-kip bij Jumbo door coronacrisis

Bij supermarktketen Jumbo ligt op het moment kippenvlees in de schappen dat niet voldoet aan de eisen van het Nieuwe Standaard Kip-concept (NSK).

Enkele jaren terug stapte Jumbo volledig over naar Nieuwe Standaard Kip, ter vervanging van het reguliere kippenvlees in de schappen. Door de coronacrisis en de plotseling verhoogde vraag vanuit de supermarkten naar kip is er op dit moment echter meer vraag naar kippenvlees dan dat er binnen het NSK-concept beschikbaar is.

Een woordvoerder van Jumbo laat weten dat tijdelijk 1 verpakking niet-Nieuwe Standaard Kip bevat. In de winkels liggen grootverpakkingen kipfilet (800 gram) die simpelweg ‘Kip’ vermelden op het label, waar normaal Nieuwe Standaard Kip vermeld staat. “We vinden het belangrijk dat klanten voor al hun boodschappen bij Jumbo terecht kunnen, zeker in deze tijd”, aldus de retailer.

Lees verder onder foto

Foto: Kirsten Graumans
Foto: Kirsten Graumans

Maatregel van tijdelijke aard

Volgens Jumbo is ook deze kip afkomstig van een langzamergroeiend ras. In antwoord op de vraag uit welke conceptenstroom de kuikens afkomstig zijn laat een woordvoerder weten dat de supermarkt tijdelijk gebruikmaakt van kippenvlees dat eerder naar de industrie en foodservice ging, maar door sluiting van de horeca nu beschikbaar is.

Gevraagd of er de komende tijd meer niet NSK-kip in de schappen komt, zegt de Jumbo-woordvoerder dat het concern ervan uitgaat dat het een maatregel van tijdelijk aard is. “Het verloop van de coronacrisis laat zich echter niet voorspellen. We zullen al het nodige doen om onze klanten voldoende producten aan te bieden”, aldus de woordvoerder.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • HeinCarien

  Its all about the money

 • HeinCarien

  Er is al maanden een tekort aan NSK, cq GNK. Kwestie van de portemonnee trekken Supers ... slachterijen kunnen daardoor meer aan de pluimveehouder betalen en er wordt van regulier overgestapt naar een ander concept. En misschien ook nog wel vanuit BLK.

 • HeinCarien

  Wil je weten hoelang PLUKON al rond loopt te schooien voor GNKtjes?

 • jp.bierema

  Gewoon Ross 308, wat soja vervangen door tarwe en hoppa gaan met die banaan.

 • HeinCarien

  Biersma ennuh daglichtvoorziening meneer

 • jp.bierema

  Wat zeg je Catrien?

 • kostelijk

  Gelukkig worden er praktische oplossingen gerealiseerd om lege schappen te voorkomen.

 • R. B.

  Consument : We hebben de laatste jaren niet meer zo lekker kip gegeten.
  Lekker mals.
  Smaak als bij de poelier net zo mals ( die wist namelijk al lang waar Abraham de mosterd moest halen)

 • EL

  Toch mooi dat er voldoende veilig voedsel in de winkels ligt!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.