Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Pluimveebedrijf GPS in Nunspeet failliet

De pluimveeverwerker zegt in gesprek te zijn met potentiële overnamekandidaten.

Pluimveebedrijf GPS in Nunspeet vraagt faillissement aan en staakt alle activiteiten. Dat bevestigt bewindvoerder Frans van Oss. Ongeveer 300 werknemers, waarvan de helft uit vast personeel bestaat en de helft uit uitzendkrachten, verliezen hun baan.

Doorstart

Het faillissement betekent volgens de bewindvoerder niet dat er geen doorstart meer mogelijk is. Er vinden namelijk nog steeds “serieuze gesprekken” plaats met potentiële overnamekandidaten, waarover Van Oss komende week meer duidelijkheid hoopt te hebben.

GPS hard geraakt door coronacrisis

Eind oktober werd duidelijk dat het pluimveebedrijf in de financiële problemen zat en er werd uitstel van betaling aangevraagd. GPS werd naar eigen zeggen hard geraakt door de coronacrisis, omdat de slachterij vooral producten levert aan de horeca in veel landen in Europa en een klein deel naar supermarkten.

De onderneming bestaat al ruim 40 jaar. Het bedrijf heeft zo’n 24 hectare grond in Nunspeet. Het bedrijf is naar eigen zeggen een top 3-speler als het gaat om slachterijen in Nederland. Qua productie op één locatie is het bedrijf uit Nunspeet de grootste van de Benelux.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Eén reactie

  • Reinder61

    Ik snap niet dat de vleeskuikenhouders niet een keer een vuist maken tegen de slachterijen. Neem als collectief deze slachterij over. Zoek een persoon die dit vaker gedaan heeft ( b.v. bij Storteboom ) Die weet hoe dit werkt. Als jullie nooit eens samenwerken trekken jullie altijd aan het kortste eind. De 2 Sisters in Kornhorn nu pluimveehouders onder druk om te samen werken met De Heus en 2 Sisters en de Hoop te laten vallen. Stap eens een keer van jullie perceel af en over je Ego af en neem eens initiatief en laat je niet langer piemelen door de slachterijen maar zorg dat je samen sterk staat tegen hun, anders verliezen jullie de slag. Als je niks met elkaar deelt en niks met elkaar samen doet is er geen toekomst meer voor jullie. Ja één toekomst aan het lijntje van de slachterijen. Was getekend de Kippendokter.

Of registreer je om te kunnen reageren.