Foto: Bert Jansen PluimveeNieuws

Regeling subsidie salmonellavaccin open

De subsidieregeling voor pluimvee dat tegen salmonella geënt is, is weer geopend. De regeling is bedoeld voor leghennen en legvermeerderingsdieren die in 2019 zijn opgezet.

Vanaf 1 juli 2019 tot en met 14 januari 2020 kan de subsidie aangevraagd worden. Dit kan ook met terugwerkende kracht voor dieren die eerder dit jaar zijn opgezet. De subsidie kan aangevraagd worden op de site van RVO.nl. De hoogte van de subsidie hangt af van het type salmonellavaccin dat is toegepast. De subsidie bedraagt € 0,078 per dier voor legpluimvee dat tegen salmonella Enteritidis is gevaccineerd en € 0,138 per dier wanneer gevaccineerd is met een breder werkend vaccin, dat bescherming biedt tegen zowel salmonella Enteritidis als salmonella Typhimurium.

Europese Commissie en Diergezondheidsfonds betalen subsidie

In totaal is er een budget van € 5.130.000 voor de subsidieregeling, meldt RVO.nl. De helft van deze subsidie komt van de Europese Commissie, de andere helft komt uit het Diergezondheidsfonds (via de eigen bijdrage van leg- en legvermeerderingspluimveehouders).

Beheer
WP Admin