Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vogelgriep in Duitsland ook type H5N6

De hoogpathogene vogelgriep die vorige week in Noordoost-Duitsland is vastgesteld, is type H5N6.

Dit type is op 31 augustus ook aangetroffen bij een wilde eend in het Eemmeer.

Dinsdag 4 september meldde de Duitse Chief Veterinary Officer (CVO), dr. Karin Schwabenbauer, de H5N6-besmetting in Wismar in Nordwestmecklenburg aan de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) in Parijs. Het ging om een besmetting op een kleinschalig pluimveebedrijf met speciale kippen- en eendenrassen. Zaterdag 1 september zijn 130 dieren op dit bedrijf gedood.

H5N6 duikt overal op in Europa

Het H5N6-vogelgrieptype is half augustus ook aangetroffen in Denemarken. Afgelopen voorjaar is het aangetroffen in Zweden en Nederland.

Eén reactie

  • marco-vdb

    De hele wereld heeft problemen met vogelpest. Maar enten willen we om een of andere duistere reden persee niet? Als die gekke regels nou eens werden veranderd, wereldwijd, bleven boeren, pluimvee en consumenten een hoop ellende bespaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.