Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

‘Schenk op Wereldeidag eieren aan voedselbank’

Schenk op Wereldeidag, vrijdag 2 oktober, eieren aan de lokale voedselbank. Daartoe roepen Stichting ‘Blij met een Ei’ en de mmmEggies legpluimveehouders op.

Die kunnen zo een gezamenlijke maatschappelijk bijdragen leveren. “Dit is een mooie kans om de legpluimveesector en het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen”, aldus beide organisaties.

Pluimveehouders kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar consument@mmmeggies.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het aantal te doneren eieren. Dat kan tot 10 augustus. De voedselbank in de regio neemt contact op over het ophalen van de eieren. De Nederlandse Controle Autoriteit Eieren (NCAE) heeft de mmmEggies laten weten dat pluimveehouders om eieren aan een voedselbank te schenken geen pakstation-erkenning nodig hebben.

Zelden eieren

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96% van de gemeenten voedselbanken actief. Er zijn 168 voedselbanken met in totaal 530 uitgiftepunten. Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd.

Laatste reacties

 • RIEN65

  Laat de supermarkten maar doneren. Daar zit de grote marge.

 • Bolder01

  Heeeeeele maal mee eens, Hans bijleveld,, jij moest je schamen om met zon voorstel te komen De winkelketen zo veel winst maken en dan nu de eieren voor niks weggeven je leikt wel gek. Sommigen zitten nog met de nasleep van de fiproniel HEBBEN DE KIPPEBOEREN NOG NIET GENOEG NGELEVERD😭👵🏿

 • kleine boer

  Kijk de consument met de tomaten als het voor niks is ....

 • Bolder01

  Vaak en langer op vacantie, geen probleem maar gun dan ook de boer een goed belegde boterham , met minder eisen en verplichtingen van nut en gene waarde

 • rianjannink

  Dit is niet het idee van Hans Bijleveld maar van de MmmEggies. Uiteraard voor t goede doel van de voedselbank maar óók om ons als sector positief in het nieuws te brengen. De consument kan er niets aan doen dat de retail zulke winsten maakt over de rug van de boeren. Maar horen en lezen wél alle negatieve berichten over onze sector. Als we door acties als dit onszelf positief kunnen promoten moeten we dat niet laten. En ieder mag naar draagkracht doneren. Het mes snijdt aan 2 kanten...wij positief in het nieuws en mensen met een laag inkomen een lekker doosje eieren. En het zal lokaal uitgedeeld worden dus misschien komen die mensen daarná wel eitjes kopen bij jou op t erf!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.