Pluimveehouderij

Nieuws

Nederland officieel vrij van vogelgriep

Nederland is sinds dinsdag 10 juli officieel vrij van Aviaire Influenza (AI) volgens de richtlijnen van de OIE (Office International des Epizooties, de wereldorganisatie voor diergezondheid). De Nederlandse overheid heeft dit gemeld aan de OIE.

Volgens de OIE-richtlijnen verkrijgt een land de AI-vrij status 3 maanden nadat van het laatste besmette bedrijf de laatste reinigings- en ontsmettingshandelingen hebben plaatsgevonden. Omdat op het laatste besmette bedrijf in Kamperveen op 10 april deze werkzaamheden zijn afgerond, kon gisteren deze melding aan de OIE worden gedaan.

Deze melding is belangrijk in verband met export naar derde landen. Veel exportbeperkende maatregelen worden gebaseerd op de officiële OIE-status.

Of registreer je om te kunnen reageren.