Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Pluimveehouder bepleit steun fipronil-boeren

Kamerleden kregen een petitie overhandigd om door fipronil getroffen pluimveehouders te steunen.

Met een emotioneel betoog heeft pluimveehouder Gijsbert van Roekel uit Lunteren donderdag een beroep gedaan op de Tweede Kamer. Hij ondersteunde een petitie, die 6.235 keer is ondertekend, waarin gepleit wordt voor financiële steun aan door fipronil getroffen pluimveehouders.

7 ton schade door fipronil

Van Roekel is vorig jaar getroffen door de fipronil-besmetting. “Wij hadden nog nooit van fipronil gehoord en konden dus ook niet weten dat het bedrijf Chickfriend dit bij een ander middel mengde”, aldus de pluimveehouder, die zegt € 700.000 schade te lijden. “Dat is voor een doorsnee gezinsbedrijf erg veel.”

Op de foto van links naar rechts: Pluimveehouder Gijs van Roekel, Gea van Maanen (initiatiefnemer van de petitie), Jan Brok (lobbyist voor pluimveehouderij) en de Kamerleden Antje Diertens (D66), Corrie van Brenk (50Plus), Roelof Bisschop (SGP), Jaco Geurts (CDA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie). - Foto: Roel Dijkstra
Op de foto van links naar rechts: Pluimveehouder Gijs van Roekel, Gea van Maanen (initiatiefnemer van de petitie), Jan Brok (lobbyist voor pluimveehouderij) en de Kamerleden Antje Diertens (D66), Corrie van Brenk (50Plus), Roelof Bisschop (SGP), Jaco Geurts (CDA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie). - Foto: Roel Dijkstra

Van Roekel vroeg Kamerleden de getroffen pluimveehouders te steunen, nu het nog kan. “Als de overheid ons niet steunt, maar zelfs tegenwerkt, is er dan nog toekomst voor ons? Wat zegt één Europese Unie als België haar pluimveehouders wel helpt en Nederland niet?”

Laatste reacties

  • boer drenth

    Hier kopen ze alweer nieuwe auto,s

  • kakelvers

    Boer Drenth, elke situatie is er 1 op zich. Er zijn echt hele schrijnende gevallen. Wanneer er 1 getroffen pluimveehouder een nieuwe auto koopt, wil dat nog niet zeggen dat er geen pluimveehouders meer in de problemen zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.