Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Bezwaar gemaakt tegen Wet Openbaarheid van Bestuur

LTO/NOP heeft pluimveehouders opgeroepen om bezwaar te maken tegen de openbaarmaking van bedrijfsrelevante gegevens, die te maken hebben met het Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB)-verzoek van Foodwatch.

Verschillende biologische pluimveehouders hebben een brief ontvangen van SKAL over het WOB-verzoek dat Foodwatch heeft aangevraagd vanwege de fipronil-affaire. In het WOB-verzoek worden ook diverse inspectierapporten en toezichtdocumenten opgevraagd.

Bedrijfsgegevens openbaar

Hierbij kunnen ook bedrijfsrelevante gegevens openbaar worden gemaakt. De Biologische Pluimveehouders (BPV) hebben een advocaat ingeschakeld. LTO/NOP werkt nauw samen met BPV. Hierdoor kunnen de leden zich, vooralsnog kosteloos, bij de collectieve BPV-actie aansluiten.

Laatste reacties

  • Nick1983

    Want ... de bioboeren hebben ook gewoon fipronil gebruikt, iets wat natuurlijk absoluut niet had gemogen. Iemand probeert dat openbaar te maken, zodat de betreffende boeren hun BIO status komt te vervallen en SKAL wil wil dat liever onder de tafel vegen?

  • John*

    dat geeft wel een flinke tik aan het imago... als dat breed uitgemeten in de krant komt.

  • het ligt net iets genuanceerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.