Pluimveehouderij

Nieuws 4 reactieslaatste update:21 mrt 2018

Thuis vleeskuiken uitbroeden, opfokken en slachten

Via de website doehetzelfkip.nl kunnen 6 consumenten thuis 3 vleeskippen uitbroeden en opfokken om ze uiteindelijk eigenhandig te slachten en op te eten.

Het experiment doehetzelfkip.nl van FoodUp Brabant is bedoeld om te onderzoeken hoe de schakel is tussen consument en dier. “Mensen lijken te zijn vergeten dat voor vlees een dier moet worden gedood,” verklaart mede-organisator Vera Bachrach.

De deelnemers krijgen een kist thuisgestuurd met alle benodigdheden: een broedmachine en 3 broedeieren, voederbak, waterbak, voer en materiaal om een hok te bouwen. 2 Brabantse boeren met de nodige ervaring en kennis over het houden en slachten van dieren staan de deelnemers bij.
Tekst gaat verder onder tweet

Het slachten van ‘enkele stuks’ pluimvee en knaagdieren is toegestaan buiten een slachthuis. Vanuit dierenwelzijnsoogpunt moeten de kippen wel worden verdoofd bij de slacht. Dit moet daarom ook worden uitgevoerd door iemand met kennis van slachtwerkzaamheden.

139 mensen hebben zich al aangemeld, dit kan nog tot 22 maart. De boeren selecteren de uiteindelijke deelnemers die met Pasen (op 1 april) aan hun nieuwe taak beginnen.

Deze datum doet vermoeden dat het om een 1-aprilgrap gaat. Echter, zowel Bachrach als deelnemend melkveehouder Corné Ansems ontkennen dit.

Laatste reacties

 • agpros

  Waarom is mijn reactie verwijderd?

 • l coumans

  daar komt ellende van

 • mazzel1

  Ik denk dat ze op 1e Paasdag een berichtje krijgen........

 • agpros

  @ mazzel1. Dat denk ik ook, maar dat mocht ik niet vermelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.