Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

PvdD: sluit eendenhouderij

De Partij voor de Dieren (PvdD) ziet in de recente uitbraken van vogelgriep aanleiding te pleiten voor de sluiting van de eendenhouderij in Nederland.

Het is volgens PvdD-Kamerleden Esther Ouwehand en Femke Merel Arissen voor zowel de dieren als de volksgezondheid beter als de eendenhouderij wordt gesloten.

Artikel gaat verder onder de tweet.

Dierenwelzijn

De PvdD refereert daarbij aan berichten dat de eendenhouderij vatbaarder is voor vogelgriepbesmetting dan kippen en aan de stelling dat gehouden eenden in de afgesloten stallen hun natuurlijk gedrag niet kunnen vertonen. De Kamerleden vragen of de manier waarop eenden gehouden worden leidt tot welzijnsproblemen en grotere vatbaarheid voor ziekten en virussen. De Kamerleden vragen of het verstandig is om grote aantallen dieren te houden in de buurt van waterrijke gebieden.

Laatste reacties

 • Gerrit Lammertink

  Ja natuurlijk, eerst de vossen dan de nertsen en vervolgens de eenden.
  Dan komen de konijnen en geitenhouderij aan de beurt en dan de varkens.
  Als dat gelukt is dan moeten de kippen Nederland uit en vervolgens het rundvee, rustig maar melkveehouders u komt ook aan de beurt als links Nederland z’n zin krijgt.

 • pinkeltje

  Geen probleem, als ze dan ook verbieden om die "producten" uit het buitenland te importeren. Wil nog wel eens zien hoe groot dan de meerderheid is als het op stemmen aan komt in de kamer.

 • Zuperboer

  Of vaccineren?

 • farmerbn

  Dieren uit de natuur maken boerderij-dieren ziek. Volgens de PvdD is dat de schuld van de boeren dus die moeten maar stoppen met dierhouderij. Ik snap die logica niet maar een heleboel aanhangers van die gekke kamerleden wel. Da's nog gekker.

 • oeleboele

  het is wel echt Nederlands, rigoureuze aanpak; alles of niks! maar laat de ganzen maar vliegen en de vossen maar lopen...... Overheid, waar is jullie verstand gebleven??

 • Maas1

  Om rigoureus een verbod in te stellen op een vorm van dierenhouden is geen oplossing maar een wens van de gedachte.Ik kan me voorstellen dat de getroffen boer(en) er moedeloos van worden het lijkt mij zinvoller om dan om de tafel te gaan en naar een oplossing te zoeken, iemand het brood uit de mond te stoten en zijn levenswerk de grond in te boren dat moet je als overheid en samenleving niet willen.

 • duinhoven

  Boer 2
  Je wordt hier in nederland als boer zijnde er strontziek van om altijd maar overal de schuld van te krijgen. Laat PvdD maar eens eerst naar de dieren in de natuur kijken wat die allemaal voor ziektes overbrengen,maar daar hoor je niemand over.Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig.Maar ja de boeren in nederland moeten gewoon weg.hebben ze haar zin.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.