Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Nog duizenden tonnen fipronil-mest bij boeren

De afzet van met fipronil besmette mest begint te knellen voor pluimveehouders.

De voorraad met fipronil besmette mest die tot nu toe is opgegeven door pluimveehouders bij het Poultry Expertise Centre bedraagt 11.500 ton. De verbrandingscapaciteit bij BMC is echter beperkt en de verbrander gaat binnenkort voor meer dan een maand dicht voor groot onderhoud.

Homogeniseren zou oplossing kunnen bieden

Ondertussen verslechtert de calorische waarde van de opgeslagen mestvoorraden met de tijd, schrijft de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders in haar nieuwsbrief.

De fipronilwaarden van de bij BMC aangevoerde mest zijn de laatste weken wel gedaald, waarbij 45% onder de 0,005 mrl zit en 13.5% tussen 0,005 en 0,01 milligram per kilo mest.

Het homogeniseren (opmengen van besmette mest en normale mest) zou een oplossing kunnen bieden. Hiervoor gaan Avined en de NVWA deze week in overleg.

Laatste reacties

 • kuiken007

  in utrecht neer kiepen dat spul
  moet je zien hoe snel er een oplossing is

 • s.hit

  Het is heel simpel. Zolang je geen lid bent/ was van BMC wil BMC in principe helemaal niks voor de getroffen Fibronilboeren doen.
  BMC is een monopolist en is al lang de binding met de boeren, die nota bene voor de oprichtingsgelden hebben gezorgd, kwijt.
  #BMC arrogantie

Of registreer je om te kunnen reageren.