Pluimveehouderij

Nieuws 1945 x bekeken

Kamer wil bredere afweging bij voedselincidenten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit moet bij de beoordeling van incidenten in de voedselketen niet alleen kijken naar de mogelijke gevolgen voor de voedselveiligheid, maar ook naar economische gevolgen, verlies van consumentenvertrouwen en dierenwelzijn. Dat heeft de meerderheid van de Tweede kamer uitgesproken.

Rik Grashoff (GroenLinks) heeft een motie van die strekking ingediend tijdens het fipronil-debat. Aanleiding was dat dat de NVWA in november niet ingreep bij de eerste signalen over fipronilgebruik. Daarbij was (onder andere) de afweging gemaakt of er schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid zouden zijn.

PVV‘er Dion Graus kreeg brede steun voor twee moties met het doel het lesprogramma voor handhavers en controleurs van de NVWA te verbeteren en om onderzoek te doen naar de knelpunten die het onmogelijk maken terugroepacties bij voedselcrises en/of -schandalen niet binnen de gestelde termijn van 4 uur uit te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.