Pluimveehouderij

Nieuws 1188 x bekeken

ForFarmers lanceert nieuw kengetal voor vleeskuikens

Mengvoerleverancier ForFarmers komt met een nieuw kengetal voor vleeskuikens: de gecorrigeerde voerconversie 2.300 gram (vc 2.300).

Dit kengetal leent zich beter voor het vergelijken en beoordelen van koppels vleeskuikens, stallen en voeders dan de vc 1.500, die daar nu voor wordt gebruikt.

Het tegenwoordige zet kuiken veel meer borstvlees aan, en produceert daardoor verhoudingsgewijs veel meer vlees dan vet. Daardoor is de correctie voor de vc 1.500 met 4 punten per 100 gram gewichtsafwijking sterk overschat en leidt die tot extreem lage gecorrigeerde voerconversies. Voor de huidige vleeskuikens is een standaard gewicht van 2.300 gram een veel beter uitgangspunt en leidt correctie met 2 punten per 100 gram afwijking van dit standaard gewicht tot een realistische(r) voerconversie.

Of registreer je om te kunnen reageren.