001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Vogelgriep in Noord-Frankrijk

Bij een particuliere kippenhouder in Brillon in het noorden van Frankrijk is H5N8 vogelgriep vastgesteld.

Het ministerie van Landbouw legt daarbij verband met een op 23 juni ontdekt geval in Tournai, net over de Belgische grens op 15 kilometer van Brillon. Het ministerie heeft alle pluimveehouders in de grensstreek opgeroepen extra waakzaam te zijn en eventuele verschijnselen van vogelgriep direct te melden aan de autoriteiten. ‘’De ontdekking onderstreept het belang om onze pluimveebedrijven te beschermen en alle mogelijke preventieve maatregelen te nemen,” aldus het ministerie.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  En een standstill................en een vervoersverbod........

 • new kids

  Bla bla bla bla bla, als het fout gaat en het trekt deze kant op is de vleessector weer de dupe: export van kip door onze slachterijen krijgt weer een knauw met als gevolg schade voor de slachtsector door een grotere druk op de markt binnen de EU.
  En wie heeft de kippetjes buiten in de EU: Juist, niet de vleessector. Dat begint mij dan aardig de strot uit te hangen om telkens maar schade te hebben van een ander z'n genot.

 • groot boerdam

  Precies New Kids,en de DG heffing word verdrievoudigd terwijl de vleessector nog nooit ik herhaal nog nooit een uitbraak van Ai heeft gehad!
  Maar we moeten wel mee bloeden voor de rest!!

 • Tuig

  En de moederdieren in puiflijk dan?

Of registreer je om te kunnen reageren.