001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vogelgriep kost 2 Sisters winst

De vogelgriep in Nederland en Polen heeft ertoe bijgedragen dat 2 Sisters Food Group, eigenaar van Storteboom, de operationele winst in de drie maanden tot eind april met ruim 36% zag dalen.

2 Sisters was ook geld kwijt aan herstructureringen bij haar Britse vestigingen, terwijl de gestegen koers van de euro zorgde voor hogere inkoopkosten.

Winst € 15,5 miljoen

Die operationele winst kwam bij het Britse bedrijf daarmee uit op omgerekend € 15,5 miljoen, dat is € 10 miljoen minder dan een jaar eerder. De omzet kwam met € 927 miljoen wel bijna 5% hoger uit. Verder nam de schuldenlast met bijna € 95 miljoen toe naar een kleine € 900 miljoen, voornamelijk door hoge investeringen in het moderniseren en efficiënter maken van een aantal fabrieken.

Hogere prijzen bedingen

Topman Ranjit Singh van wat officieel heet Boparan Holdings spreekt van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, maar denkt toch dat zijn bedrijf de weg omhoog wel weer heeft gevonden. Hij stelt ook dat de onderliggende vraag naar kip goed blijft, terwijl ook andere divisies, die onder meer kant-en-klare maaltijden en pizza’s maken, het redelijk goed doen. Singh wil de rest van het jaar vooral proberen de inflatie te neutraliseren door hogere verkoopprijzen voor de producten te bedingen.

Eén reactie

  • new kids

    Hallo, wordt eens wakker allemaal!!!! Wat heeft het ons vleeskuikenmesters gekost?
    Langdurig al 5 cent per kg levend gewicht minder maakt een gemiddeld pluimveebedrijf met 90000 vleeskuikens 80000 tot 100000 Euro minder winst.
    Eerder zaten we op 92 tot 95 eurocent en nu hangen we al langdurig op 85 tot 87.
    Dan is de voerprijs wel wat gezakt, maar dat maakt het dus lang niet goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.