Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

‘Andere Rondelen draaien wel met winst’

“Als het allemaal kommer en kwel was, dan hadden er wel meer geklaagd”, zegt Peter Koelewijn, general manager van Rondeel bv.

Met deze uitspraken reageert Peter Koelewijn, general manager van Rondeel bv, op het artikel op internet over de Rondeel-stal in Ewijk die te koop staat. In dit artikel zegt eigenaar Willy Derks onder meer dat zijn Rondeel-stal hem in de vijf jaar sinds de ingebruikname in maart 2012 op geen enkel moment geld heeft opgeleverd. Dit komt volgens Derks mede doordat Rondeel bv zich niet aan prijsafspraken – een voerprijs-koppeling – voor de eieren heeft gehouden.

Koelewijn geeft toe dat niet alle Rondeel-eieren met voerprijs-koppeling naar de retail (Albert Heijn) gaan, maar dat er ook eieren voor een vaste prijs naar andere afnemers gaan (KLM, La Place). “Maar tot die afzet is in overleg met alle bij Rondeel-betrokkenen besloten. Het business-model van Rondeel is dat we zulke beslissingen gezamenlijk nemen.”

Halve waarheden in verhaal Derks

Koelewijn wil via de pers niet ingaan op de inhoud van het internet-artikel. “Dan wordt het moddergooien en daar doe ik niet aan mee.” Wel zegt hij dat het verhaal dat Derks vertelt niet klopt en halve waarheden bevat. Bijvoorbeeld op het punt van het inpakken van de eieren. “Niet wij hebben besloten de eieren centraal in te pakken, hij wilde zelf stoppen met het inpakken van de eieren op zijn bedrijf.”

Koelewijn hoopt dat het Rondeel in Ewijk, na tijdelijke buitenbedrijfstelling, dit jaar opnieuw in gebruik wordt genomen voor de productie van Rondeel-eieren. “Rondeel is een fantastisch verhaal en de storytelling van en over Derks berokkent Rondeel veel schade.”

Laatste reacties

 • John*

  een ziekte onder t vee is altijd erg vervelend.. dat was blijkbaar het grote pijnpunt in het hele verhaal. Jammer bij pluimvee is het toch altijd nieuwe ronde nieuwe kansen?

 • PluimveeBrabant

  De luchtkastelen van Cor staan op instorten.
  Iedereen kon het zien, check alle jaarrekeningen van de Rondeel bedrijven via KvK-online, ze draaien allemaal jaar in jaar uit verlies

 • Probe

  Niet vuile was buiten hangen. Rondeel is vanaf begin een ei met te hoge kostprijs geweest. Onzin om eieren zo duur te maken omdat de mensen dat niet willen betalen. Sportief ieder zijn eigen knopen tellen en streep eronder. Is risico van ondernemen. Het had ook een winstpakker kunnen zijn. Dus nu ook grote kerels zijn: alle rekeningen betalen en elkaar in waarde laten.

 • info519

  "Kom van dat dak af" bracht meer op voor P Koelewijn......................

 • Almagro

  Gezien het aantal Rondeel stallen wat er na introductie nog maar staat is het duidelijk dat het concept niet van de grond is gekomen. Hierdoor is men nooit uit de opstartfase en de niche sfeer gekomen dus haalt men niet het noodzakelijke schaalvoordeel als gevolg van groei. Dit is desastreus voor zowel de pluimveehouder als de vermarkting. Jammer, voor alle partijen die hun nek hebben uitgestoken dus ook voor AH.

 • Johnny Hogenkamp

  Heel goed dat pluimveehouder Willy Derks hiermee naar buiten komt. Teveel uiten zich enkel wanneer de zon schijnt. Dergelijke prachtige initiatieven hebben we ook breed uitgemeten gezien in de varkenshouderij en dat is goed. De helft sterft daarna vaak een stille dood, ook dat verdient echter reportages. Boeren kunnen daar van leren, leveranciers zijn dan vaak allang weer met nieuwe lokaas bezig en blijven mooi weer spelen.

 • vincent.blokhuis

  Helaas, dit concept werkt niet dus.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.