Foto: Frank Uijlenbroek PluimveeNieuws

AVV’s pluimvee en kalveren ter consultatie

De aanvragen voor een algemeenverbindendverklaring (AVV) van de pluimvee- en kalversector zijn ter internetconsultatie voorgelegd.

Brancheorganisaties Ovoned, Pluimned en Stichting Brancheorganisatie Kalversector hebben de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzocht om een algemeenverbindendverklaring (AVV) voor het financieren van collectief onderzoek.

Tot en met 19 januari kan iedereen via de website Overheid.nl reageren op de AVV-aanvragen van de Pluimveesector en van de Kalversector.

Heffing opleggen

De AVV’s hebben betrekking op de onderzoeks- en innovatieprogramma’s van de sectoren. Met een AVV-erkenning zouden de brancheorganisaties bij alle bedrijven in de sector een heffing mogen opleggen voor onderzoek dat van belang is voor de hele sector. Dat geldt dan ook voor bedrijven die niet bij de brancheorganisaties zijn aangesloten. Zij worden dan verplicht zich te registreren en gegevens te verstrekken aan de brancheorganisaties en mee te betalen aan het onderzoeksprogramma.

Algemeen economisch belang

Bij de internetconsultatie kan op de hele AVV-aanvragen reageerd worden, maar er worden ook enkele concrete vragen gesteld. De overheid vraagt mensen die reageren op de consultatie onder andere of zij van mening zijn dat de programma’s van algemeen economisch belang en van nut zijn voor de sectoren.

Beheer
WP Admin