Pluimveehouderij

Nieuws

Drie Publieksnominatie Innovatiefonds voor drie pluimveehouders

Drie pluimveehouders zijn genomineerd voor de prijs ‘Agrarisch Innovator van het jaar’ 2017.

Boerderij en ForFarmers maken de publiekswinnaar op 12 december bekend. Stemmen op een van de acht genomineerden kan tot 3 december.

Oplossing voor aangekoekte mest

Pluimveehouder Josef Jörgens heeft in het Duitse Spelle een vleeskuikenouderdieren met 35.000 dieren. Hij heeft een oplossing bedacht voor het verwijderen van de aangekoekte mest in vleeskuikenstallen. De pluimveehouder bedacht een frame op de voorlader van de trekker met daarin twee schuin geplaatste ijzeren profielen onder veerbelasting, waarmee de mest uit de stallen wordt geschraapt.

Vorig jaar won Anne Groot Zevert deze award met de geurwerende overall ‘Farmsuit’. Foto: Koos Groenewold
Vorig jaar won Anne Groot Zevert deze award met de geurwerende overall ‘Farmsuit’. Foto: Koos Groenewold

De Anticondensor

Vleeskuikenhouder Roan Boon in Enschede (Ov.) bedacht een oplossing voor het condens op de eerste 20 meter van de drinklijnen, de Anticondensor. Met deze zelfgebouwde warmtewisselaar verwarmt het water naar 24 graden met behulp van een thermostaatknop.

Legpluimveehouder Hans Hazenberg in Abbega (Fr.) plaatste windbreekgaas voor de inlaatopeningen van de stal om risico van insleep op vogelgriep te voorkomen.

Vorig jaar won Anne Groot Zevert deze award met de geurwerende overall ‘Farmsuit’.

Maak kans op € 5.000 aan prijzen!

Het Innovatiefonds van Boerderij en ForFarmers stimuleert boeren om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen, onder andere door tweemaal per jaar winnende innovaties financieel te ondersteunen, zodat deze verder kunnen worden ontwikkeld. Heeft u ook wel eens zo’n goed idee? Meld uw innovatie dan hier aan!

Het Innovatiefonds van Boerderij en ForFarmers stimuleert boeren als veehouder Brookhuis om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen, onder andere door tweemaal per jaar winnende innovaties financieel te ondersteunen, zodat deze verder kunnen worden ontwikkeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.