Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

NVWA en LNV overleggen over fipronil-rekening

De NVWA en het ministerie van LNV zijn in overleg over de in rekening te brengen kosten van de werkzaamheden die de NVWA heeft verricht op pluimveebedrijven in verband met fipronil. Het gaat dan met name om monsternames die door de NVWA gedaan zijn op bedrijven.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan niet zeggen wanneer er meer duidelijkheid komt over deze kosten. In de vraag/antwoord-sectie op de NVWA-website staat vermeld dat er kosten zijn verbonden aan de werkzaamheden door de NVWA, maar de rekeningen per bedrijf nog niet zijn opgemaakt. Zodra er duidelijkheid is over de kosten die in rekening gebracht worden, zullen de betrokken bedrijven geïnformeerd worden.

Tarief altijd in samenspraak ministerie

Het vaststellen van tarieven gaat altijd in samenspraak met het ministerie, aldus een NVWA-woordvoerder ter verklaring waarom hierover overleg wordt gevoerd. Belangenbehartigers van de pluimveesector hebben eerder in de crisis tijdens overleg met het ministerie gevraagd of het ministerie deze kosten niet voor rekening kan nemen.

Laatste reacties

 • kuiken007

  ik weet het niet, maar volgens mij wil de nvwa dit zo de boeren niet!!!

 • 9439te

  De grootste veroorzaker van dit drama, met bij komende kosten is de NVWA. Dus mocht er een rekening komen, 'Return to sender'!

 • Cornelis61

  Geen handige opmerking van de NVWA.

 • slatan

  aangetekende brieven van nvwa niet in ontvangst nemen.....en niet betalen. Geld is al op.....

 • boerB

  Geld is op, betaal hem ook niet

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.