001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws

Vervoersverbod Kamperveen ingetrokken

Het beschermings- en toezichtgebied (BT-gebied) Kamperveen wordt opgeheven.

Het vervoersverbod dat werd ingesteld nadat op 17 december op een eendenbedrijf in Kamperveen hoogpathogene vogelgriep was vastgesteld, is ingetrokken. Met ingang van woensdag 18 januari gelden rond de Overijsselse plaats geen beperkingen meer voor het vervoer van onder meer levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Verspreiding vogelgriep tegengaan

Een vervoersverbod is een maatregel die wordt ingesteld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Zo’n verbod geldt in een straal van 10 kilometer rond een getroffen bedrijf. De maatregelen kunnen worden ingetrokken 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf. Het getroffen bedrijf is na de ruiming gereinigd en ontsmet.

Eerder werden de BT-gebieden Biddinghuizen I, II en III en Abbega ingetrokken.

Alle landelijke vogelgriepmaatregelen (zoals ophok- en afschermplicht) blijven onverkort van kracht. Ook blijven nog vervoerverboden van kracht in BT-gebieden Hiaure (ingesteld op 18 december), Boven-Leeuwen (19 december), Stolwijk (22 december), Zoeterwoude (25 december) en Kleve (Duitsland, ingesteld op 27 december, voor een klein deel in Nederland).

Of registreer je om te kunnen reageren.