Toekomstvisie pluimveehouderij wordt gekenmerkt door 'toekomstbestendig verduurzamen'. Foto: Koos Groenewold PluimveeNieuws

Toekomstvisie pluimveesector in eindfase

LTO vakgroep Pluimveehouderij (LTO/NOP) en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) leggen de laatste hand aan de Toekomstvisie Primaire Pluimveesector.

De twee belangenorganisaties hebben de laatste maanden samen een toekomstvisie opgesteld en afgestemd. In oktober wordt het aangeboden aan de staatssecretaris.

Ambities

Het stuk geeft de ambities en uitdagingen voor de komende jaren weer van bedrijven met pluimvee. De organisaties schetsen vanuit de situatie in 2016 een visie voor een vitale toekomst voor de Nederlandse pluimveesector in 2025 die wordt gekenmerkt door ‘toekomstbestendig verduurzamen’. De visie geeft richting en sturing aan ontwikkelingen van de pluimveesector als geheel en ook van individuele ondernemers in de pluimveehouderij. Ambities en uitdagingen voor de komende jaren zijn erin benoemd.

Inbreng leden

De visie is tot stand gekomen na inbreng van leden tijdens ledenbijeenkomsten van LTO/NOP en NVP dit voorjaar. Ook is gesproken met personen uit de pluimveesector en de directe omgeving (overheid en maatschappelijke organisaties). Zo is in beeld gebracht wat en wie de sector nodig heeft om die ambities te kunnen realiseren, zowel van de overheid als ketenpartners.

Momenteel vindt een laatste afstemming van de Toekomstvisie Primaire Pluimveehouderij plaats met ketenpartners en de achterban. LTO/NOP en NVP streven ernaar om de visie uiterlijk begin oktober aan EZ-staatssecretaris Martijn van Dam te kunnen aanbieden.

LTO/NOP en NVP streven ernaar om de visie uiterlijk begin oktober aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) te kunnen aanbieden.

Visie van pluimveebedrijfsleven

Volgende maand verschijnt ook een toekomstvisie van het pluimveebedrijfsleven. Dutch Poultry Centre (DPC), een belangenclub waarin een 90-tal bedrijven, werkzaam rondom de primaire pluimveebedrijven, samenwerken, heeft organisatieadviesbureau Berenschot ingeschakeld om een toekomstvisie op te stellen. Deze visie, getiteld ‘Nederland wereldleider in pluimvee-innovatie’, wordt op 13 oktober gepresenteerd in Nieuwspoort in Den Haag.

Beheer
WP Admin