Pluimveehouderij

Nieuws 1902 x bekeken

Extra gewichtsklasse vrije vleeskuikens

De pluimveebeurs in Barneveld introduceert een extra gewichtsklasse voor de notering van niet-contractgebonden vleeskuikens.

De marktpartijen willen daarmee meer duidelijkheid geven aan de afzet- en prijsontwikkeling van lichte, zware en extra zware kuikens als de markt daarom vraagt.

“In het verleden gingen de prijzen wel eens flink omlaag omdat de extra zware kuikens erg moeilijk te plaatsen waren, terwijl er eigenlijk voor kuikens van 2.300 tot 2.400 gram niet zoveel aan de hand was. Door een extra gewichtsklasse in te voeren kunnen we dit ook laten zien”, verklaart een woordvoerder van de pluimveebeurs Barneveld.

Onderkant gewichtsindeling verhoogd

Met de invoering van een extra gewichtsklasse is ook de onderkant van de gewichtsindeling verhoogd van 1.800 naar 2.000 gram. De zware kuikens worden nu ingedeeld in de gewichtsklasse van 2.000 tot 2.600 gram. Voor kuikens zwaarder dan 2.600 gram geldt nu de gewichtsklasse zwaar+.

De gewichtsklasse extra zwaar is met ingang van deze week ook opgenomen in de cijfers op Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.