Pluimveehouderij

Nieuws 3614 x bekeken

Broederij van De Heus en Belgabroed in Myanmar

De Nederlandse veevoerfabrikant De Heus en de Belgische broederij Belgabroed hebben plannen gezamenlijk een broederij in Myanmar te realiseren.

De International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank, overweegt een lening van $6,5 miljoen (€5,8 miljoen) te verstrekken aan het project, zo heeft de IFC naar buiten gebracht. De nieuwe broederij Bel Ga Myanmar zou een capaciteit van 12 miljoen eendagskuikens op jaarbasis moeten hebben en eigendom zijn van de nieuwe organisatie BDH Azier BV, een joint venture van De Heus en Belgabroed.

Vermeerderingsbedrijf voor 96.000 moederdieren

Bel Ga Myanmar zou naast de broederij ook moeten bestaan uit een vermeerderingsbedrijf met plek voor 96.000 moederdieren. De totale kosten van het project worden geraamd op $10,5 miljoen (9,3 miljoen), meldt IFC. De partijen zoeken nog naar een geschikte locatie van circa 12 hectare in de omgeving van Myanmars grootste stad, Yangon.

Of registreer je om te kunnen reageren.