Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vomar schakelt vers-assortiment om naar sterrenvlees

Supermarktketen Vomar Voordeelmarkt heeft zijn verse kipproducten in het assortiment vervangen door duurzame kipproducten met minimaal één Beter Leven-ster of met een traaggroeiend ras met de Pluimgarantie.

Dat meldt de supermarkt. Hiermee behaalt Vomar Voordeelmarkt zijn doelstelling om alle standaardkip te vervangen voor een duurzamer alternatief. De supermarktketen had zelf het streven om in september alle reguliere kip, in de volksmond ‘plofkip’ genoemd, uit de schappen te halen. Doordat nu ook de verse kipgrillartikelen zijn vervangen door een duurzamer alternatief met Pluimgarantie, is de doelstelling gehaald, aldus Vomar-directeur Aart van Haren.

Al langer verse kip met één Beter Leven-ster bij Vomar

Eind vorig jaar bestond het kipassortiment van de Vomar Voordeelmarkt voor bijna de helft uit verse kipproducten met een één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat is vlees van kippen die onder meer met graan worden gevoerd en meer ruimte, daglicht en een overdekte uitloop hebben.

Eén reactie

  • fietskip

    Mijnheer Aart van Haren en hoe zit het met alle andere producten met kip?

Of registreer je om te kunnen reageren.