Pluimveehouderij

Nieuws

EU oordeelt niet over snelgroeiende kip Oekraïne

De Europese Unie erkent dat de snelle groei van vleeskuikens kan leiden tot dierenwelzijns- of gezondheidsproblemen. Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis spreekt er echter geen oordeel over uit.

Europarlementariër Auke Zijlstra (PVV) had Andriukaitis gevraagd wat de Europese Commissie uit het oogpunt van dierenwelzijn vindt van snelgroeiende kippen. De vraag werd gesteld in verband met de invoer van kippenvlees in de Europese Unie vanuit Oekraïne. Volgens Zijlstra brengt het Oekraïense bedrijf MHP dubieus kippenvlees op de Europese markt, waarmee het ook nog een jaarlijkse winst maakt van €300 miljoen.

EU heeft associatieverdrag met Oekraïne

Europees Commissaris Andriukaitis zegt dat MHP voldoet aan de veterinaire eisen die de Europese Unie stelt aan de invoer van kip. De Oekraïense regering is met de Europese Unie overeengekomen in het associatieverdrag dat Oekraïne zijn regels op gebied van plantenziekten en dierziekten op peil zal brengen met de regels van de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.