Pluimveehouderij

Nieuws

Coachingsprogramma hennen houden met hele snavels

Eierhandel Gebr. van Beek is een coachingsprogramma gestart voor pluimveehouders die voor het eerst hennen met intacte snavels opzetten.

Pluimveehouders die al langer zulke hennen houden, gaan een-op-een een pluimveehouder die ermee begint coachen. Die kan zo profiteren van diens kennis en ervaring.

Geen snavelbehandeling

De Gelderse eierhandel is al sinds 2011 betrokken bij de houderij van kippen zonder snavelbehandeling en zette klankbordgroepen op, waar de eerste pluimveehouders met onbehandelde hennen hun kennis en ervaring onderling deelden.

Van Beek zocht nu mogelijkheden om de kennis en ervaring te delen met en over te brengen op ‘nieuwelingen’, en heeft in samenspraak met de pluimveehouders dit coachingsprogramma opgezet. Coach en leerling geven zelf invulling aan het programma.

Of registreer je om te kunnen reageren.