Pluimveehouderij

Nieuws

Amerikaanse overheid koopt eieroverschot op

Het Amerikaanse ministerie van landbouw roept een opkoopregeling in het leven voor boventallige eieren en eiproducten.

Dat meldt nieuwssite Wattagnet. De regeling is onderdeel van het overheidsprogramma om boventallige agrarische producten uit de markt te halen en de consumptie te stimuleren. De eieren en eiproducten zijn bestemd voor scholen, voedselbanken en huishoudens met een laag inkomen.

Historisch lage prijzen

Reden voor de opkoopregeling zijn de historisch lage prijzen voor eieren en afgeleide producten. Directeur van de United Egg Producers Chad Gregory is blij met de aanstaande regeling: “Pluimveehouders ontvangen een betere prijs en armlastige gezinnen en kwetsbare mensen in de samenleving krijgen de beschikking over goed voedsel.”

Of registreer je om te kunnen reageren.