Pluimveehouderij

Nieuws

66% van Amerikaanse hennen moet kooi uit

Om aan de toenemende vraag naar kooivrije eieren te voldoen, moeten in Amerika binnen 9 jaar tijd ruim 190 miljoen hennen kooivrij worden gehouden.

Dat blijkt uit een schatting van de United Egg Producers, de Amerikaanse vereniging van eierproducenten. Als de sector vandaag alle bedrijven zou moeten beleveren die uiterlijk in 2025 alleen nog kooivrije eieren willen, zou 66% van de huidige leghennenstapel uit de kooihuisvesting moeten.

Het is een enorme omschakeling voor de Amerikaanse legpluimveehouderij, waar nu nog maar 16,6 miljoen van de leghennen (exclusief de biologische sector) niet in kooihuisvesting worden gehouden. De United Egg Producers heeft een schatting gemaakt op basis van alle bedrijven die hebben aangekondigd over te willen gaan naar kooivrije eieren, waaronder grote retailers als Walmart en Costco, maar ook andere grote ketens als McDonalds, Starbucks en Subway. Om in 2025 aan de marktvraag te kunnen voldoen, zou de jaarlijkse productie van kooivrije eieren omhoog moeten naar bijna 51,5 miljard volgens UEP.

Of registreer je om te kunnen reageren.