Pluimveehouderij

Nieuws 3721 x bekeken 3 reacties

FNV dreigt met acties in pluimveesector

FNV geeft werkgevers in de pluimveesector nog een maand de tijd om met een goed cao-voorstel te komen. Doen zij dat niet, dan volgen mogelijk acties, dreigde de vakbond maandag.

Duizenden werknemers van bedrijven waar pluimvee wordt geslacht en verwerkt, zitten al meer dan twee jaar zonder cao. Overleg om tot nieuwe afspraken te komen, liep eerder dit jaar vast.

FNV eist 3% loonsverhoging

FNV eist 3% loonsverhoging per jaar, twee keer zoveel als de werkgevers bereid zijn te bieden. Ook over toeslagen voor werk in de vroege ochtend en avond kunnen de partijen het niet eens worden.

'Niet alleen dierenwelzijn is belangrijk, ook een fatsoenlijk loon'

"In de voedingsindustrie en de supermarkten is niet alleen het welzijn van de dieren belangrijk'', zei FNV-bestuurder Jan Verhoeven. "Ook een fatsoenlijk loon voor de mensen die er werken moet vanzelfsprekend zijn. De race in deze sector naar het kale wettelijke minimumloon moet stoppen.''

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  Pluimveeslachterijsector

 • new kids

  Waar je een cursus pools, bulgaars en roemeens moet volgen om met de mensen te kunnen praten.
  Zijn wel flinke mensen trouwens!

 • Barneveldsei

  Voor de veehouder is fatsoenlijk loon ook belangrijk. Dus als we elk jaar 1.5% erbij kunnen krijgen voor dierwelzijn. Dan gaat het niet ten koste van onze boterham.

Of registreer je om te kunnen reageren.