Pluimveehouderij

Nieuws 2515 x bekeken 1 reactie

Enterra mag larven in kippenvoer verwerken

Hele, gedroogde insectenlarven van de zwarte soldatenvlieg toevoegen aan kippenvoer: dat mag het Canadese veevoerbedrijf Enterra van de Canadese voedselautoriteiten gaan doen.

Het Canadese diervoederbedrijf Enterra heeft toestemming van de autoriteiten om hele, gedroogde larven van de zwarte soldatenvlieg te verwerken in vleeskuikenvoer. Dat meldt nieuwssite Canadian Press Enterprises.

Anterra vermeerdert en kweekt larven van de zwarte soldatenvlieg met reststromen uit de humane voedselindustrie die anders worden gecomposteerd. De larve leent zich volgens het bedrijf uitstekend voor dat doel, omdat deze larve snel groeit van diverse reststromen van bijvoorbeeld groenten, fruit of granen. De larve is tevens een goede eiwit- en vetbron.

Aanvraag voor larven in kippenvoer duurde vier jaar

De aanvraag van Anterra voor het gebruik van gedroogde larven als kippenvoer heeft vier jaar geduurd. De Canadese Food-inspectieautoriteit heeft vastgesteld dat larven geen risico opleveren voor de kippen, mensen die e mee werken, het voer en het milieu.

Het Canadese bedrijf ziet veel in het gebruik van larven in vleeskuikenvoer. Insecten zijn een natuurlijke voedingsbron voor kippen. Door het gebruik van larven neemt de afhankelijkheid van soja en vismeel als eiwitbronnen af, meldt het bedrijf.

Insecten zijn een natuurlijke voedingsbron voor kippen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.