Pluimveehouderij

Nieuws

'90% kuikens in Nedersaksen heeft intacte snavel'

In Nedersaksen, de meest pluimveerijke Duitse deelstaat, had in de eerste helft van dit jaar 90% van de kuikens een onbehandelde snavel. Dat zegt de Nedersaksische minister van landbouw Christian Meyer.

Minister Meyer zei dat tegen het Duitse DGS, op basis van informatie die het ministerie had verzameld bij dierenartsen.Volgens Meyer gaat het dan ook uitstekend met de plannen om het dierenwelzijn in de deelstaat te verhogen. Veel pluimveebedrijven stellen zich volgens hem al in op het snavelkapverbod, dat eind 2016 ingaat.

Volgens de landbouwminister van Nedersaksen gaat het uitstekend met de plannen om het dierenwelzijn in die Duitse deelstaat te verhogen.

Hij sprak de verwachting uit dat inspanningen van de veehouderij beloond zullen worden, en hij drong er op aan dat dierenwelzijnseisen die gelden voor verse eieren ook voor verwerkte producten ingevoerd moeten worden.

Broederijen denken dat aandeel ongekapte kuikens lager is

Volgens broederijen in de regio ligt het aantal nog wat lager; zij schatten volgens de Nedersaksische pluimveeorganisatie dat in juli zo'n 70% van de opgezette kuikens een onbehandelde snavel heeft, hoewel dat aandeel wel stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.