Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Windstreek-kip in de schappen

Het eerste vlees van kippen uit de Windstreek-stal in Raalte ligt vanaf deze week in de supermarkt-schappen. Het gaat om vlees van scharrelkuikens (1 ster Beter Leven-keurmerk).

Het is voor het eerst dat vlees geproduceerd binnen het innovatieve stalconcept, als dusdanig herkenbaar is in het winkelschap. In november vorig jaar nam vleeskuikenhouder Robert Nijkamp in het Overijsselse Raalte zijn innovatieve stal in gebruik. Deze is geschikt voor het houden van zowel gangbare kuikens, scharrelkuikens als voor kuikens binnen een Kip van Morgen-concept.

Windstreeklabel bij Albert Heijn

De kuikens worden geslacht bij Plukon, die het vlees vermarkt. Het eerste vlees onder het Windstreeklabel ligt bij Albert Heijn in de schappen.

Windstreek is een innovatief stalconcept, dat is ontworpen met veel aandacht voor dierenwelzijn, duurzaamheid en inpassing binnen het landschap. Het concept komt voort uit het project 'Pluimvee met Smaak' van Wageningen UR. De stal biedt plek voor 30.000 scharrelkuikens, of 50.000 reguliere.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.