Pluimveehouderij

Nieuws

Eerste DEP-contracten pluimveemest binnen

De meeste pluimveehouders kiezen voor een 12-jarig contract voor de mestafzet, blijkt uit navraag bij de coöperatie DEP (Duurzame Energieproductie Pluimveehouderij).

Vorige week kregen alle leden van DEP, de coöperatie die de mestafzet van pluimveehouders regelt, een persoonlijk aanbod met een nieuw leveringscontract voor de pluimveemest aan de verbrandingsinstallatie BMC in Moerdijk. De DEP-leden kunnen kiezen uit een 4-, 8- of 12- jarig contract. Er zijn al heel wat contracten binnen en op enkele contracten na, die voor 8 jaar getekend zijn, zijn alle tot nu toe voor 12 jaar getekend. Dit betekent dat de huidige leden vertrouwen hebben in de nieuw aangeboden contracten, aldus een woordvoerder van de coöperatie DEP.

Om de nieuwe contracten toe te lichten zijn er 14 bijeenkomsten in het gehele land gepland. De opkomst is tot nu toe minimaal en de pluimveehouders die komen leveren vooral hun contract in, aldus de voorzitter van de DEP, Jan van Wijnen. De vragen die komen gaan vooral over de kwaliteitsindeling van de mest.

Wachtlijst

Pluimveehouders die geen lid zijn kunnen zich nu ook al opgeven om mest te leveren en komen op de wachtlijst. Ook deze lijst loopt al aardig op, maar hiervoor is geen stop. Afhankelijk van de kwaliteit mest en afstand tot de verbrandingsinstallatie krijgen ze na afloop van de 6 weken, op 1 augustus een voorstel van DEP.

Of registreer je om te kunnen reageren.