Pluimveehouderij

Nieuws 1896 x bekeken

Dierenwelzijnsprijs voor Windstreekstal van Plukon

Plukon heeft met scharrelvleeskuikenstal Windstreekstal een internationale prijs gewonnen voor dierenwelzijn. Dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) heeft de Windstreekstal dit jaar beloond met de Best Innovation Award 2016.

Plukon ontving de prijs omdat naast verbeteringen van het dierenwelzijn door meer ruimte, strobalen en daglicht te bieden, de innovatieve stal ook gebruik maakt van natuurlijke ventilatie en stoot hierdoor minder CO2 uit.

CIWF beloonde tijdens de internationale prijzenfestival in Berlijn 41 bedrijven wereldwijd met prijzen. Andere Nederlandse prijswinnaars zijn Jumbo en KLM. Jumbo ontving voor de Nieuwe Standaard Kip een prijs voor Good Chicken Award. Jumbo ontving de prijs omdat de supermarktketen overgeschakeld is naar dit traaggroeiend vleeskuikenras dat meer ruimte en daglicht in de stal heeft. KLM kreeg een award voor het gebruik van melk met weidegarantie op haar vluchten naar de Verenigde Staten.

Good Egg Award voor Britse kwartelhouderij

Voor het eerst in de geschiedenis van de Good Animal Welfare Awards ontvangt een kwartelhouderij een Good Egg Award. Het Britse bedrijf Clarence Court krijgt de prijs voor het gebruik van een scharrelstal voor kwartels met meer ruimte dan gemiddeld. Voor kwartels bestaan nog geen Europese of nationale welzijnsregels.

Ook voor het eerst ontvangt een Zuid-Amerikaans bedrijf, het Chileense kippenbedrijf Ecoterra, een award voor dierenwelzijn. Geert Laugs, directeur Compassion in World Farming Nederland: "Dierenwelzijn is nu wereldwijd een belangrijk thema. Van China tot aan Chili, steeds meer mensen vinden dat landbouwdieren een goed leven verdienen en wereldwijd zetten vooraanstaande bedrijven stappen voor een beter dierenwelzijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.