Pluimveehouderij

Nieuws

Britse supermarkt lanceert omega 3-kip

Bij winkels van de Britse supermarktketen Waitrose ligt vanaf woensdag kippenvlees in de schappen dat rijk is aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren komen normaal veel voor in (vette) vis en beschermen tegen hart- en vaatziekten.

De Britse pluimveevleesintegratie Moy Park produceert het pluimveevlees, dat afkomstig is van kippen aan wiens voer algen zijn toegevoegd die veel omega 3 bevatten. Volgens Waitrose smaakt de kip precies hetzelfde als vlees van kuikens die conventionele voeders krijgen.

Gebrek aan omega 3

Waitrose, Moy Park en diervoederspecialist Devenish Nutrition hebben het pluimveevlees in de afgelopen tien jaar ontwikkeld. De aanleiding hiervoor was dat veel mensen te weinig omega 3 binnenkrijgen. Vooral bij jonge kinderen die vaak niet van vette vis houden is dit zorgelijk vindt Waitrose. Daarom wilde de keten een populairdere eiwitbron ontwikkelen als bron van omega 3.

Bij de Waitrose-supermarkten liggen voortaan verschillende kipproducten in de schappen, verrijkt met omega 3, variërend van hele kip tot borstfilets en poten. Prijzen lopen op vanaf £3,59 (€4,51) per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.