Pluimveehouderij

Nieuws 1609 x bekeken

Amerikanen willen af van doden eendagshaantjes

De Amerikaanse vereniging van eierproducenten (UEP) heeft aangekondigd af te willen van het doden van eendagshaantjes in legpluimveebroederijen in 2020, of wanneer de techniek beschikbaar is en het economisch mogelijk is.

De organisatie verwijst naar verschillende internationale onderzoeksinitiatieven die het tegen die tijd mogelijk moeten maken dat het niet langer nodig is mannelijke kuikens van legpluimvee te doden. Onder andere het Nederlandse bedrijf In Ovo werkt hieraan. Het bedrijf kondigde afgelopen maand aan te verwachten begin 2018 met een commercieel apparaat op de markt te komen voor geslachtsbepaling in het ei. UEP, dat naar eigen zeggen meer dan 95% van de Amerikaanse eierproductie vertegenwoordigt, noemt een doorbraak op dit gebied een welkome ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.