Pluimveehouderij

Nieuws 3142 x bekeken

Kuikenstal verloren gegaan door brand

In de nacht van donderdag op vrijdag is brand uitgebroken in een kuikenstal in Tzum. Dat meldt omroep Friesland. Er waren op het moment van de brand geen dieren aanwezig.

De stal was leeg en schoon in afwachting van de komst van nieuwe kuikens.

Door de inzet van veel materieel en mankracht wist de brandweer te voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere stallen op het bedrijf. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Er wordt nog onderzocht of asbest is vrijgekomen tijdens de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De eigenaar van de stal verwacht binnenkort meer dan 100.000 kuikens. Daarvan zouden er 12.000 in de uitgebrande stal komen. Alles wordt in het werk gesteld om het bedrijf weer van stroom en water te voorzien, zodat de ontvangst van de kuikens door kan gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.