Pluimveehouderij

Nieuws 6 reacties

Kooihen is verdwenen uit EU

Alle Europese lidstaten houden zich aan het verbod op onverrijkte kooien voor pluimvee. Dat zegt Vytenis Andriukaitis, Europees commissaris van Gezondheid en Voedselveiligheid.

Aanleiding waren vragen van de conservatieve Europarlementariër James Nicholson naar de stand van zaken in de pluimveehouderij. Nicholson vindt dat gezien de huidige crisis het van belang is dat alle lidstaten zich houden aan de Europese regels voor de pluimveehouderij.

Procedures afgesloten

Andriukaitis zegt dat de laatste procedure tegen een lidstaat die zich niet aan de regels hield is afgesloten in november vorig jaar. De Europese Commissie had tegen Griekenland en Italië een procedure aangespannen.

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  4 jaar na het EU verbod, zegt men dat ze weg zijn.,

 • Broederijbrok

  Maakt het wat uit?
  Of er nog een batterijei uit die landen komt?
  Uit de oekraine komen ze ook.

 • zon

  Een politicus zegt dat de batterij weg is,heden ten dage is de betrouwbaarheid van politici ver te zoeken.

 • Jan Braakman

  Heeft iemand bewijs dat Andriukaitis het niet bij het rechte eind heeft? Stuur email naar jan.braakman -at- reedbusiness.nl.

 • Broederijbrok

  Beste Jan Braakman, je hebt wel gelijk. Deze man spreekt wat officiële documenten beweren. Iedere nuchtere boer weet nu wel hoe het in de zuidelijke landen gaat. Er staat een 3 op het ei. En er is daar geen NCAE die gaat controleren.
  Laat staan of daar een registratie systeem is.
  In 2010 is al gevraagd om een 4 voor VR kooi en kolonie te krijgen, dat de EU niet. Gedachte was in 2012 is de legbatterij verboden. Dan is alles oké.
  Dus nu zeggen ze dat het oké is.

 • Broederijbrok

  Jan Braakman, lees even Pluimvee mei 2016 pagina 1.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.