Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Jaco Geurts: geen dubbele DGF-heffing pluimveehouders

CDA-Kamerlid Jaco Geurts heeft Kamervragen gesteld over het voorkomen van een dubbele heffing voor pluimveehouders voor het Diergezondheidsfonds (DGF).

Door de opheffing van de productschappen wordt de heffing voor het Diergezondheidsfonds voortaan via RVO.nl geïnd. De rijksdienst hanteert echter een andere systematiek. Daardoor betalen pluimveehouders met dieren die langer dan een jaar op een bedrijf zijn, dubbele heffing. Voor pluimvee opgezet in 2014 maar nog aanwezig in 2015 heeft de pluimveehouder al een DGF-heffing betaald aan het Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE). Nu moet hij ook een DGF-heffing betalen aan RVO.nl. Dit kan oplopen tot duizenden euro's extra kosten.

Overgangsregeling nodig

Geurts vraagt Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, of een overgangsregeling mogelijk is voor gedupeerde pluimveehouders. Ook wil hij weten of het ministerie inzicht kan geven in het aantal bedrijven dat tweemaal een heffing voor 2015 heeft betaald. Geurts verwacht dat de dubbele heffing juridisch niet houdbaar is.

Eén reactie

  • koestal

    Het papier is gewillig

Of registreer je om te kunnen reageren.