Pluimveehouderij

Nieuws

Hoogpathogene vogelgriep in Italië

In de Noord-Italiaanse stad Portomaggiore is hoogpathogene vogelgriep van het type H7N7 geconstateerd. Dat meldt pluimveekoepel Avined.

Het besmette bedrijf is een legpluimveebedrijf met uitloop, waar circa 17.000 dieren gehouden worden. De uitbraak kwam aan het licht doordat klinische verschijnselen werden waargenomen. Het bedrijf had een sterk verhoogde uitval waardoor aan de bel werd getrokken. Na onderzoek bleek dat het om HPAI van het type H7N7 ging, waarvan in juli 2015 ook een uitbraak was in het Verenigd Koninkrijk. Het besmette bedrijf is inmiddels geruimd, en rondom zijn restrictiezones van 3 en 10 kilometer ingesteld.

Dubbele R&O Italië en Frankrijk

Voor transport van pluimvee en broedeieren vanuit Italië geldt per direct de verplichte dubbele reiniging en ontsmetting, die ook nog altijd geldt voor transport vanuit Frankrijk vanwege de vogelgriepepidemie daar.

Of registreer je om te kunnen reageren.