Pluimveehouderij

Nieuws

CDA: geen dubbele heffing Diergezondheidsfonds

Het CDA wil nog voor de definitieve heffingsaanslag van het Diergezondheidsfonds duidelijkheid voor pluimveehouders. Tweede Kamerlid Jaco Geurts vindt dat het Diergezondheidsfonds pluimveehouders niet mag confronteren met een dubbele heffing als gevolg van een gewijzigde heffingssystematiek.

Pluimveehouders kunnen in specifieke situaties worden geconfronteerd met een heffing van het Diergezondheidsfonds. In het verleden werd onder het productschap heffing betaald over de opgezette dieren. Nu moet er heffing worden afgedragen op grond van een gemiddeld aantal dieren per jaar. Dat kan ertoe leiden dat pluimveehouders met meerjarige dieren, die in de loop van 2014 dieren hebben opgezet (en daarvoor heffing hebben betaald), in 2015 opnieuw moeten betalen.

Geurts wil weten of dat klopt en of het ministerie van Economische Zaken daar geen overgangsregeling voor had kunnen maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.