Pluimveehouderij

Nieuws 4586 x bekeken

Aandelen Plukon overgenomen

De Duitse EW Group en diervoederfabrikant De Heus hebben de aandelen van Agrifirm en Gilde Buy Out Partners in de Plukon Food Group overgenomen. Dat maakte Plukon dinsdag bekend.

Daarmee kent de pluimveeverwerker nu 3 aandeelhouders: de EW Group, De Heus en het management van Plukon. Geen van de 3 partijen heeft een meerderheidsbelang in de nieuwe aandeelhoudersstructuur. Over de verdeling van de aandelen tussen de partijen en de financiële details wil Plukon niets kwijt.

Een jaar geleden namen de EW Group en De Heus al een deel van de aandelen over van Agrifirm en Gilde, waardoor die laatste partij niet langer het meerderheidsbelang in Plukon bezat. Nu hebben de 2 de resterende aandelen overgenomen. Bij de overname van aandelen vorig jaar werd aangekondigd dat de aandeelhouders de intentie hebben uitgesproken om hun financiële investering in het bedrijf te beëindigen na 4 tot 6 jaar. Deze intentie blijft overeind onder de nieuwe structuur, volgens Peter Poortinga, CEO van Plukon Food Group.

4e kernmarkt zoals Polen of Hongarije

Poortinga zegt in een reactie blij te zijn met de vervolgstap in de aandeelhoudersstructuur van Plukon. "We kunnen ons de komende jaren nu verder richten op de uitbouw van Plukon in Europa." Vorig jaar liet Poortinga weten met de toen nieuw gevormde aandeelhoudersstructuur een 4e kernmarkt te willen ontwikkelen, naast Nederland, Duitsland en België, in een land als Polen of Hongarije.

De Plukon Food Group telt 13 locaties, waarvan 8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven. De afgelopen jaren is het concern uitgegroeid tot één van de grootste pluimveeverwerkers in Europa.

De Duitse EW Group (Erich Wesjohann Group) is eigenaar van fokkerijorganisaties Aviagen en Lohmann, en heeft al een belang in handen van andere Nederlandse bedrijven in de pluimveeketen: broederij Ter Heerdt en Agromix Broederij en Opfokintegratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.