Pluimveehouderij

Nieuws 3036 x bekeken

Toch weer geval vogelgriep in Frankrijk

In het zuidwesten van Frankrijk is dinsdag een geval van hoogpathogene vogelgriep vastgesteld, het 77e sinds het ontstaan van de epidemie. De variant H5N9 is ontdekt bij een fokkerij voor parelhoenders in Labastide Gabausse.

De 6.000 dieren op het bedrijf worden de komende dagen geruimd.

Sinds 15 maart waren er geen nieuwe gevallen van vogelgriep meer aan het licht gekomen. Deze week gaat ook de 'vide sanitaire' in, een periode van 6 weken waarin alle bedrijven met eenden en ganzen in een groot deel van het zuiden van Frankrijk geen dieren mogen houden.

In die periode moeten alle fokkerijen en mesterijen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd in een poging om de nu al maanden heersende vogelgriep in het gebied onder controle te krijgen.

Bekijk het overzicht van de vogelgriepuitbraak in Frankrijk

Of registreer je om te kunnen reageren.