Pluimveehouderij

Nieuws

Overname binnen Global Food Group

De familie Lemmers wordt volledig eigenaar van de eierverwerkende integratie Global Food Group en neemt daarmee het aandeel in het bedrijf van de familie Jacobs over. Dat bevestigt directeur Math Lemmers.

Onder de nieuwe eigenaar wil Global Food Group haar ketenproductie verder uitbreiden, zo licht Lemmers de overname toe. Global Food Group is een integratie die groot is geworden door het verwerken van eieren tot vloeibaar eierproduct en is opgericht door de families Lemmers en Jacobs gezamenlijk. "We willen uitbreiden wat we nu hebben, de productie vanaf kuiken tot eierproduct, en de volumes opschroeven", aldus Lemmers. Momenteel komt zo'n 30% van de eieren die het bedrijf verwerkt uit de eigen keten, waarbij het bedrijf invloed heeft op facetten als opfok, voer en eierkwaliteit. Dat aandeel wil Global Food Group vergroten naar 70%.

Verder met de Egg Centre Group

Eric Jacobs gaat verder met de handelspoot van het bedrijf: de Egg Centre Group die gespecialiseerd is in de handel van eieren en eierproducten op Europees niveau. Het aandeel van Jacobs in Global Feed Mill, de veevoerproductietak van Global Food Group, is in februari al overgenomen door de Belgische veevoerproducent Groep Aveve.

Of registreer je om te kunnen reageren.