Pluimveehouderij

Nieuws

Hendrix neemt kalkoenbroederij Coolen over

Fokkerijorganisatie Hendrix Genetics neemt de Limburgse kalkoenbroederij Coolen over. Dat meldt Hendrix.

In oktober vorig jaar kondigde Hendrix Genetics al aan een controlerend belang te nemen in de kalkoenbroederij in Heythuysen. Nu meldt het bedrijf een volledige overname.

Het fokbedrijf laat weten dat Henk Coolen, de voormalige eigenaar en managing director van de broederij, hen de komende jaren blijft ondersteunen bij de Nederlandse kalkoenactiviteiten. In de toekomst wil Hendrix Genetics onder andere de markt voor traditionele kalkoensoorten verder ontwikkelen.

Genetisch potentieel fokdieren beter benutten

"De toevoeging van kalkoenbroederij Coolen versterkt ons wereldwijde netwerk van kalkoendistributie," meldt Dave Libertini, managing director kalkoenen bij Hendrix Genetics. Hendrix denkt klanten van de broederij via de toegang tot genetica en after sales support beter te kunnen helpen het volle genetische potentieel van de fokdieren te benutten.

Broederij Coolen is distributeur van eendagskalkoenkuikens, die voornamelijk in Nederland en omliggende landen worden afgezet. Zo'n 70% van de in Nederland gemeste kalkoenen is afkomstig van Coolen. Het merendeel daarvan is van het ras BUT Big 6, dat komt van concurrerend fokbedrijf Aviagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.